Híreink

Költöztetés Garancia
21 03

Nem azért drága a külföldre költöztetés, mint amire Ön gondol

Nemcsak azért, mert néhány száz kilométerrel tovább tart az a bizonyos „utazás”. Nem csupán a benzinköltséget fizeti meg pluszba. Azonban még egy autóútdíj esetében is személygépkocsival ugyanazt a távot 8.000-9.000 Ft-ból is megúszhatja, több mint egy hétig akár többszörösen is megtéve ugyanazt a távot. Tehát vajon mi alakítja egy külföldre történő kiköltözés árát?

 

Barátja úgy dönt, hogy több éves gondolkodás után, fogja a családját, a 75 m2-es házának az ingóságait, és célba veszi Münchent.

A legtöbb ember úgy véli, hogy egy Münchenbe költözés árának alakulása azért lesz magas, mert a bezinköltség mellett óriási haszonkulccsal dolgoznak a költöztetők.

A legtöbb ember téved.
A legnagyobb mumus egy külföldi költözés esetében: a költségek sokasága.

 

 

Milyen költségekkel jár egy költözetőnek a külföldre költözés?

A költségek, amikre Ön elsőre nem is gondol. És sok esetben ezen költségek nem is a tényleges  költségeket takarják, csak amolyan mellékköltségek: ilyen a súlyadó, a bejelentett emberek járulékai.
Egy külföldre költözés során pedig nem egyetlen ember utazik a fedélzeten. A kötelező Casco-biztosítások, esetleg a tehergépkocsi lízingjei.

De az igénybe vett tehergépkocsi hosszabb távon többet is „kopik”, így a km-re lebontott karbantartási költsége is magasabb lesz.

 

De akkor mik a legfőbb költségek, amik ténylegesen alakítják a külföldre költözés végösszegét?

Külföldi célállomás esetében elkerülhetetlenek az autópályadíjak és a különböző autóútdíjak.

De mi lenne ezen akkora összeg?
Hiszen a legutóbbi nyaralásuk alkalmával nem jelentett Önöknél mindez többet egy matricánál.

A költözés esetében azonban a tehergépkocsiknál a „matricát felváltja” a használat arányában fizetendő km-díj.

Több száz km esetében pedig döbbenetes az ára. És nem kamion, hanem egy költöztető tehergépkocsi esetében. Mindez akár oda-vissza elérheti a példánkban a 100.000 Ft-ot is.

 Igen, oda és vissza.

Hacsak nem tervezzük örökbe fogadni a költöztetőket új otthonunkban, a tehergépkocsinak valahogy vissza is kell jutnia az országba. Sofőröstül.

 

Egy tehergépkocsit vezető ember pedig tudja, hogy útközben a városok szélén, az autópályák mentén csak drágább tankolási lehetőségekkel élhet. A fogyasztásuk sem a személygépkocsihoz szokott összegeket hozzák. Szintén 100.000 Ft feletti összegeket takarhat a benzinköltség.

Bármennyire is hozzá vagyunk szokva a hazai vezetési szokásokhoz, mindezeket szinte jobb, ha el is felejtjük.

A különböző országonkénti közlekedési hatóságok, és rendőrségek a vezetési és munkaidők ellenőrzését roppant szigorúan veszik (tehergépkocsikba beépített szabványos tachográf készülékek által ellenőrizhető).

Így szó sem lehet túlvezetésről, a tehergépkocsi vezetési, és haladási lehetőségei szinte túlszabályozottak. A megengedett vezetési idők pedig az utazási időt növelhetik.

 

 

Már így is sok a költségek végösszege?

Pedig még meg sem említettük ezekre a napokra vett munkadíjakat, és a csomagolóanyagok díját sem.

A több százezer Ft-os végösszeg pedig nem takarja a költöztetőcég részére vett hasznot, és az egyéb járulékos költségeket sem.

 

Kíváncsi vagyok, észrevette-e, hogy egy árajánlat során meghatározott költségek jelentős része nem a költözetőcég markában maradt összegek miatt lesz annyi, amennyi.